Wat is debiteurenbeheer en waar heb je het voor nodig?

Een goede administratie is essentieel voor iedere onderneming. Hiermee voorkom je dat klanten te laat of misschien wel helemaal niet betalen. Natuurlijk wil je dat je administratie op orde is, want hiermee verhoed je een faillissement in de toekomst.

Debiteurenbeheer heeft dan ook alles te maken met het beheer van debiteuren. Dit zijn bedrijven en mensen die jouw facturen moeten betalen vanwege een product of dienst die jij hebt geleverd. Hoe draag je zorg voor een correcte debiteurenadministratie en wat kan AccountBird op dit vlak voor jou betekenen?

Wat zijn debiteuren?

Er is nog wel eens onduidelijkheid over wat debiteuren zijn. Daarom is het belangrijk te weten wat wordt bedoeld met debiteuren. Een debiteur kun je zien als een klant die nog moet betalen.

In juridisch jargon wordt een debiteur ook wel een ‘schuldenaar’ genoemd. Het is duidelijk dat je dus geld krijgt van een debiteur. Is een openstaande nota voldaan? Dan is iemand geen debiteur meer, want de vordering is betaald.

Wat is debiteurenbeheer?

Debiteurenbeheer kun je als volgt definiëren: alle activiteiten die jij als ondernemer uitvoert om ervoor te zorgen dat klanten jouw facturen betalen.

Het is van groot belang dat de debiteurenadministratie in je bedrijf goed geregeld is. Je hanteert de betalingstermijn die op je facturen staat en als de nota niet binnen de gestelde termijn is voldaan, stuur je een herinnering of neem je contact op met een debiteur om na te gaan waarom de factuur nog niet is betaald.

Een vaste timing kan hier goed bij helpen. Hiermee houd je de controle en het overzicht.

Waar heb je debiteurenbeheer voor nodig?

Debiteurenbeheer is noodzakelijk om te voorkomen dat klanten een loopje met je nemen. Bovendien heb je een product of dienst geleverd en als daar geen klachten over zijn, dienen klanten de nota gewoon te betalen.

Om die reden is het essentieel dat je hier actief mee aan de slag gaat. Vind je het lastig om de confrontatie met relaties aan te gaan of stuur je liever geen betalingsherinneringen?

Je kunt de debiteurenadministratie en het debiteurenbeheer ook uitbesteden aan een externe partij. Dit is vooral interessant voor (middel)grote bedrijven, want jij kunt je dan richten op ondernemen.

AccountBird en jouw debiteurenadministratie

Debiteurenbeheer is vaak eenvoudig te automatiseren middels handige software. Dit betekent bijvoorbeeld dat er automatisch herinneringen worden verstuurd aan debiteuren. Dit is vooral interessant als je de debiteurenadministratie graag in eigen beheer houdt.

Met AccountBird-boekhoudsoftware is dit eenvoudig te realiseren. Dit scheelt jou weer de nodige kopzorgen omtrent het opstellen en versturen van herinneringen.

Ontdek het gemak van full service debiteurenbeheer

Heb je weleens nagedacht over full service debiteurenbeheer? Dit betekent dat je de debiteurenadministratie volledig uitbesteedt aan een externe partij. Met AccountBird Full Service Debiteurenbeheer is dit probleemloos te realiseren.

Voor slechts € 3,95 per factuur gaan wij met bedrijven in gesprek om een openstaande vordering te voldoen. Op die manier ben je er zeker van dat het geld snel op je rekening staat. Dit doen we op unieke wijze, want we leggen geen druk op, maar fluiten ze na.

We sturen niets per mail of post, maar nemen telefonisch contact op met jouw debiteuren.

Neem contact op met AccountBird

Wil je zeker zijn van snelle betalingen, het liefst binnen de wettelijke betalingstermijn, en voorkomen dat je een incassobureau moet inschakelen? Ontdek het gemak van AccountBird Full Service Debiteurenbeheer en kies voor een vriendelijke en persoonlijke aanpak.

Wacht daarom niet af, maar ontdek de voordelen van debiteurenbeheer uitbesteden aan AccountBird.

Maak je administratie leuker en makkelijker.

24/7 inzicht in je cijfers. Vanaf €45 per maand

Related articles